Megjelenésében és hangulatában a kilencvenes éveket idézi egy új számítógépes játék, mely a Csillagok háborúja sztorijára épül. Az Endor körüli csata letölthető a SzoftverBázis szerveréről.

A Star Wars: The Battle of Endor-ban egy űrcsatában vehetünk részt, mely a Csillagok háborúja univerzumában játszódik, a sztori alaphangulatát az első filmtrilógia eredeti zenéje adja meg. A Jedi visszatér-ből ismert hadszíntéren az Endor körül keringő Halálcsillagot, valamint az ezt támogató birodalmi flottát kell megsemmisíteni.

A vállalkozó kedvű játékos a klasszikus X-szárnyú vadászgép pilótaülésébe ülve verekedheti át magát a játék hat küldetésén, az ellenfelek likvidálására lézerfegyvert és torpedót használva.

A retro beütésű, vektorgrafikás program megjelenésében nem veszi fel a versenyt a mai 3D-s csúcsjátékokkal: játék közben sokszor a kilencvenes évek elején osztatlan sikert arató Elite-nek a hangulata köszön vissza. A Battle of Endor ingyenesen letölthető a SzoftverBázisról, a rajongók ezen kívül további játékokat, valamint háttérképeket és képernyővédőket tölthetnek le az [origo]  SW-oldaláról.