A Vosonic bemutatta legújabb termékét, az X'S-Drive Pro új verzióját. Az apró készülék hordozható háttértároló, képnézegető és MP3-lejátszó egyben.

Akárcsak a Vosonic előző hasonló eszköze, az X'S-Drive Pro VP300 is képes szinte az összes elterjedt memóriakártyát közvetlenül olvasni (CompactFlash Type I, II, Microdirve, MemoryStick, MemoryStick Pro, SecureDigital, MultiMediaCard, SmartMedia). Az xD kártyák használatához adapter szükséges.

A X'S-Drive Pro VP300 USB 2.0 csatolóval rendelkezik így igen gyors adatátvitel érthető az állományok másolásakor. A készülékbe bármilyen 2,5 collos merevlemez beszerelhető, így akár winchesterrel vagy anélkül is megvásárolható. Sajnos a képek az LCD kijelzőn nem tekinthetők meg: ez csak a működéssel kapcsolatos információk megjelenítésére szolgál, ilyenek másolás állapota, akkumulátorok kapacitása, illetve az MP3-állományok böngészése is lehetséges általa. A beépített lítium-ion akkumulátor gyári adatok szerint teljes feltöltés után 2 órás működésre elegendő energiát biztosít. A készülék mellé adaptert, fülhallgatót, USB kábelt és drivereket mellékelnek.