Január 8-án két új, kisméretű digitális fényképezőgépet mutatott be a Nikon. A Coolpix 2200 és Coolpix 3200 modellek lényegében csak felbontásukban különböznek.

Az amerikai CES szórakoztatóelektronikai kiállításon bejelentett két új készülék a Coolpix 2100-et és a Coolpix 3100-at követi. A Nikon tájékoztatása szerint a modelleket nem csak azoknak szánják, akik először vásárolnak digitális fényképezőgépet, hanem tapasztaltabb felhasználóknak is. A 2200-as CCD képérzékelője 2,0 millió, míg a 3200-as modellé 3,2 millió tényleges pixel felbontású, s mindkettő a gyártó Nikkor objektívjével rendelkezik. A gépek 14,5 megabájt beépített memóriával rendelkeznek, így - a különben Secure Digital (SD) - memóriakártya nélkül is működőképesek. Mindkét készülék háromszoros optikai, illetve négyszeres digitális zommal és 4 centiméteres, grafikus felhasználói felülettel rendelkező TFT LCD kijelzővel bír. Az egyszerű elérhetőség érdekében az összes kezelőszervet a fényképezőgép hátoldalán helyezték el - közölte a Nikon.

A külön rendelhető vízálló tokkal víz alatt - maximum 40 méteres merülési mélységig - is használhatók a gépek. A két új modell és a tok várhatóan tavasszal kerül forgalomba.