Az ok, amiért ezt az oldalt megtalálta: a Vizsla-sztoriverseny játék egyik díja az volt, hogy a győztes írás fél évig kiemelt ajánlatként jelenik meg a Vizsla találati oldalain arra a bizonyos 10 szóra, amelyre a sztori épült. Alább az egyik nyertes mű, Molnár Csaba alkotása olvasható.

A játék a Vizsla új, Mit keresnek a többiek? névre keresztelt szolgáltatására épült. A minden Vizsla találati oldalon fellelhető, Most keresik a többiek! - linkre kattintva megláthatjuk azt a 10 szót, amelyet utoljára gépeltek be a keresőbe. A feladat lényege az volt, hogy ki-ki tetszése szerint válasszon ki egy tízes listát, s minden elemét felhasználva írjon egy sztorit maximum három mondat erejéig. Az eredeti játékkiírás itt olvasható.

Két ötletes sztori is győztes lett. Azért kettő, mivel stílusuk, megoldásmódjuk nagyon különbözött. Az egyik nyertes tízszavas sztori Molnár Csaba alkotása: frappáns, csattanóval végződő történet:

 

Keresőkifejezések:
kiadó
canabis
Corvin Budapest
kobanya
angéla
Bányai Attila
analizer forum
3,felido.hu
jó vendéglátó gyakorlat
karácsonyi képeslap

Dátum:
2003.12.12. 11:03

Sztori:
Kőbánya, döccent nagyot a villamos, felébresztve Angélát, aki egész éjszaka azon törte a fejét, hogy milyen ábrával díszítse a Corvin Budapest kiadó által megrendelt karácsonyiképeslap-sorozatát.Gyötrődésének aztán meglett az eredménye: cannabis, villant be ködlő gondolatai, víziószerű káprázatai közé a növény jellegzetes, ívelt, tekeredő formája, amit lázasan rajzolni kezdett, vagyis inkább a kezei mozdultak meg, és eszeveszett tempóban követték a ki tudja honnan előkúszó leveleket és szárakat, mígnem szürke hajnal telepedett a szemközti háztetőkre. Háromnegyed tíz volt, mikor leszállt a sárga ötvenkettesről, és fáradtságtól imbolyogva elindult az épület felé, ahol Bányai Attila - a megbízó - várta high-tech irodájának egyik plazmamonitora előtt, unottan olvasgatva a 3.felido.hu weboldal analizer forum rovatát, miközben kiszólt démonikus vonzerővel megáldott Rosella nevű titkárnőjének, hogy ugyan főzzön már egy kávét és készítsen elő némi aprósüteményt meg néhány üdítőt, mert hamarosan jön az a furcsa rajzoló lány, akiben csak egy jó vendéglátó gyakorlatot látott a mai napra.