Magyar kulturális tartalmak wapon

A kulturális minisztérium és a Westel közös kezdeményezésére csaknem 300 darab, a magyar kultúrával kapcsolatos kép és a hozzájuk tartozó rövid tartalmi leírás érhető el a mobilcég wap-portálján.

Hiller István, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztérium vezetője elmondta, hogy a 300 kép 14 témát ölel fel a magyar kultúrából: a wapoldalon napi egy, képpel illusztrált hírt tesznek elérhetővé.Emellett a legismertebb magyar művészeti alkotások, világörökségek, műemlékek, filmek, színészek fotóit lehet letölteni egy-egy rövidebb szöveges kommentárral együtt. Emellett később elérhetők lesznek az oldalon magyar írók művei alapján készült rövid videofilmek és egy teljes színházi programfüzet is.

G. Németh György, a Westel kommunikációs igazgatója az új tartalmak bejelentése kapcsán elmondta, hogy ma már mintegy 4 millió ember használ wapos mobiltelefont, másfél-kétszer annyian, mint ahányan hozzáférnek az internethez. A magyar kultúra megjelenítése a wapon folyamatosan fejlődik, illetve a most letölthető képeket és leírásokat a minisztérium folyamatosan frissíti. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK