A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium honlapját - az [origo]-hoz hasonlóan -immáron vakok és gyengénlátók is böngészhetik egy speciális internetböngészővel, amely felolvassa az oldalak tartalmát.

A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium (GYISM) a hazai minisztériumok  közül elsőként tette hozzáférhetővé vakok és gyengénlátók számára is honlapját - derül ki a szaktárca közleményéből. A honlapot egy Hírmondó nevű speciális internetböngésző segítségével érhetik el a látássérült felhasználók. A hangos böngésző képes a tartalomszolgáltatók oldalain található, a program számára speciálisan megformázott magyar nyelvű szövegeket felolvasni.

Ezt a szoftvert az Axelero és a Speech Technology Kft. fejlesztette ki az Informatikai és Hírközlési Minisztérium támogatásával. A böngésző ingyenesen letölthető az [origo] Szoftverbázisából és a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium honlapjáról is. Használatához egy hangkártyával és internetkapcsolattal rendelkező PC-re van szükség . A látássérült felhasználókat már telepítésekor segíti az alkalmazás: a szoftver gerincét képező beszédszintetizátor az installáció során felbukkanó képernyők tartalmát is felolvassa, így könnyítve a telepítés folyamatát.