A Nikon is beszállt a digitális fotósoknak szánt háttértárak gyártásába. A CoolWalker névre keresztelt termékvonal-első leginkább a Nikon kamerákat használók számára lehet ideális választás.

Forrás: [origo]Az első CoolWalkerbe 30 GB kapacitású 2,5 collos merevlemez került. A készülék közvetlenül csak a CompactFlash (Type I, II, MicroDrive) formátumú memóriakártyák olvasására képes, de adapterrel bármely más kártyával is használható. A képek megtekintésére egy 2,5 collos TFT LCD kijelző szolgál, melynek felbontása 490 x 240 képpont. A fájlok számítógépre másolása a nagy sebességű USB 2.0 porton keresztül történhet, valamint ugyanezen csatolón keresztül közvetlen nyomtatás is lehetséges a PictBridge szabványt támogató nyomtatókon.

A CoolWalker MSV-01 JPEG, TIFF és NEF (a Nikon digitális fényképezőgépek RAW formátuma) típusú állóképek, valamint Motion JPEG formátumú videók és Nikon kamerákból származó WAV klipek lejátszására alkalmas. A képek megtekinthetők egyenként, nagyítva, kicsinyítve, de akár "diavetítés" is kérhető. A képek hisztogramja és felvételi adatait szintén megjeleníthetők. A felvételek között dátum szerinti keresés is lehetséges. A készülék videokimenetének köszönhetően a kijelző mellett televízión is láthatók a fotók.

Az üzemeltetéshez szükséges energiát lítium-ion akkumulátor biztosítja, de a csomagban AC adaptert is találnak a vevők, mely egyben az akkumulátor töltője is. A CoolWalkerhez egy infravörös távirányító is tartozik, továbbá USB és AV kábel, valamint tok.