Hatezer szoftverbevallás érkezett a BSA-hez

A Business Software Alliance Magyarország (BSA) január közepén tartó, a legális szoftverhasználat népszerűsítését célzó kampányára hatezer szoftvbevallási nyomtatványt érkezett hazai cégektől - közölte a szervezet.

 

Ajánlat
A BSA főtitkára az [origo] Társalgójában járt.Nem kutat a BSA

A BSA Magyarország  tavaly november 1-jével hirdette meg Szoftverbevallás elnevezésű, eredetileg egy hónaposra tervezett kampányát, amelynek időtartamát a felhasználói visszajelzések nyomán január 15-ig hosszabbították meg. A kampány célja az volt, hogy tudatosítsa az üzleti szoftverfelhasználókban a szoftverek jogtisztaságának fontosságát, valamint hogy támogatást és felvilágosítást adjon a jogtiszta szoftverek használatával, a szoftvergazdálkodási gyakorlat kialakításával kapcsolatban - derül ki a BSA közleményéből.

A szervezethez január végéig több mint 6000 szoftverbevallási nyomtatványt juttattak el, melyet postai úton és interneten keresztül lehetett eljuttatni a BSA-nek, s a tapasztalatok alapján a hazai cégek leginkább a postai úton történő beküldést favorizálták. A szoftverbevallási nyomtatványt beküldők részére a BSA Magyarország folyamatosan postáz egy tanúsítványt, mely igazolja, hogy az adott szervezet elvégezte a 2003. évi szoftverbevallással kapcsolatos teendőit.

"A 2003. évi szoftverbevallásnak és az ehhez kapcsolódó felvilágosító tevékenységünknek köszönhetően úgy érezzük, hogy Magyarország (45%) közelebb került az Európai Unió jelenleg átlag 38 százalékos szoftverillegalitási mutatójához"- mondta Sebők Erzsébet, a BSA Magyarország főtitkára.

KAPCSOLÓDÓ CIKK