A Sony F-828 után a Nikon is 8 megapixeles kompakt digitális fényképezőt dob piacra. A Coolpix család legújabb tagja a 8700-as típusjelzést kapta.

Forrás: [origo]A Nikon Coolpix 8700 magnézium váza alatt egy 2/3-ad collos 8,31 millió képpont felbontású CCD lapka rejtőzik, melynek köszönhetően a felvételek maximális mérete 3264 x 2488 pixel. A lapka érzékenysége kézzel ISO 50/100/200/400 értékekre állítható, míg a kamera automatikája ISO 50-200 közti értékeket állít be. A gépbe egy nyolcszoros zoomobjektív került, melynek átfogása 35-280 (kisfilmes rendszerre átszámítva), ehhez F2,8-4,2 induló fényerők tartoznak. A lencse közelpontja normál módban fél méter, míg makró állásban 3 centiméter. Természetesen az öt mezős autófókusz rendszer mellett manuális élességállítás is lehetséges. Az autófókusz működését sötétben az automatikus segédfény is elősegíti. A felvételek NEF (Nikon RAW), TIFF (RGB), illetve JPEG (Exif 2.2) menthetők a memóriába.

A kamerán megtalálhatók a manuális expozíciós módok (Program AE, Rekesz-prioritás, Idő-prioritás, Manuál) mellett a szokásos tematikus programok is (portré, sport, tájkép, makró stb.) A 256 mezős mátrix fénymérés kiértékelő, középre súlyozott, és kétféle spot üzemmódban is használható, továbbá expozíció korrekció is lehetséges. A zársebesség automata módban 2-1/4000 másodperc lehet, míg a kézi beállításoknál 8-1/400 másodperc. Manuál módban B idős felvételek is készíthetők.

A kamera számos sorozatfelvételi lehetőséget nyújt, melyek közül a legérdekesebb az úgynevezett Interval Timer Shooting, melynek során adott időközönként készül egy-egy felvétel azonos beállításokkal. A fehéregyensúly beállítására is számos lehetőség kínálkozik. A beépített vaku mellett külső Nikon rendszervaku is felszerelhető a gépre. A gépbe dioptriakorrekciós elektronikus kereső került, de az 1,8 collos kihajtható TFT LCD kijelző is használható a képkivágás beállításához. A felvételek CompactFlash kártyára kerülnek. Számítógépre USB kábelen keresztül tölthetők át. Az üzemeltetéshez a Nikon EN-EL1 jelzésű lítium-ion akkumulátora szükséges.

A várhatóan februárban forgalomba kerülő kamerához hordszíjat, AV és USB kábelt, akkumulátort és töltőt mellékelnek majd, de számos opcionális kiegészítő is elérhető lesz: halszem, nagy látószögű és tele előtét lencsék. Valamint különféle napellenzők, konverter gyűrű, Ac adapter, szivargyújtó-töltő, távkioldó, kameratok.