Hitelkártya méretű mobil az NEC-től

A világ legkisebb kamerás mobiltelefonját mutatta be a japán NEC kedden. A hamarosan piacra kerülő készülék mindössze 8,6 mm vastag.

Forrás: [origo]A készüléket februárban kezdik árusítani Kínában, amely ma a mobiltelefonok legnagyobb piaca. A berendezés tömege mindössze 70 gramm, vatagsága 8,6 mm, hosszúsága és szélessége pedig még egy bankkártyáénál is kisebb, 85x54 milliméter. Az új mobil 300 ezer pixel felbontású beépített digitális fényképezővel, valamint színes kijelzővel is rendelkezik, a beérkező hívásokat pedig 40-szólamú csengődallamokkal képes jelezni, továbbá támogatja a GPRS adatátvitelt is.

Az NEC legújabb mobilját a kiváltságos vásárlóknak vasárnap adják át, a hónap végétől 7000 jüanért (mintegy 175 ezer forintért) lesz kapható a kínai boltokban.  A gyártó az első évben 100 ezer készülék eladását tervezi ebből a  típusból. Kínában évente mintegy 700 új mobiltelefon-modellt dobnak piacra, a potenciális fogyasztók számát 270 millióra becsülik az 1,3 milliárd lakosú országban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK