Európai számítógép-használói (ECDL) tanfolyamot indítanak televíziós hálózaton keresztül az egri Eszterházy Károly Főiskolán.

Az oktatási intézmény, a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutató Intézetének (MTA SZTAKI) közreműködésével indítja be a speciális tanfolyamot. A szükséges tananyagot, a főiskola saját televíziós csatornáján keresztül, a Líceum TV segítségével sajátíthatják el a hallgatók. Az Egerben és környékén fogható huszonöt részes, egyenként negyvenöt perces adásból álló televíziós tanfolyamsorozat március elején indul útjára - közölte Simonics István, az MTA SZTAKI projektmenedzsere.

A szakember elmondta, hogy a tananyag elsajátítását segítő programcsomagot a főiskola által működtetett ECDL vizsgaközpontban vásárolhatják meg a jelentkezők és ugyanott tehetik le a bizonyítvány megszerzéséhez szükséges vizsgát is. Az adások szerkesztésébe bekapcsolódhatnak a hallgatók is, az SMS-en érkező kérdéseket helyben megválaszolják a távoktatásos előadásokat tartó oktatók.