Patchelésre buzdít a Microsoft

A szoftveróriás kedden kritikus biztonsági frissítést adott ki a Windowshoz, melynek telepítésével agresszív féregvírusok terjedésének lehet elébe menni, ezért mielőbbi telepítését ajánlja a felhasználóknak.

A Microsoft kedden biztonsági javítást adott ki Windows NT, 2000, XP és Server 2003 operációs rendszereihez. A patch a szoftvercég közlése szerint egy olyan biztonsági hibát orvosol, amelynek kiaknázásával a tavaly nyáron nagy károkat okozott Blaster vírusnál is kártékonyabb féreg ütheti fel fejét az internetre kapcsolt számítógépeken. Mint ismeretes, a Blaster féreg az elmúlt évben számtalan Windowst futtató PC-t fertőzött meg azok egyik biztonsági résén keresztül, és jelenleg is aktív, igaz, már nem terjed annyira agresszíven, mint megjelenésekor. Az eEye Digital Security nevű IT-biztonsági cég szakértője szerint a Microsoft ezúttal a szokásosnál hosszabb ideig, mintegy 200 napig halasztotta a biztonsági javítások kiadását.

A szoftveróriás legutóbb egy héttel ezelőtt adott ki kritikus javításokat, melyek az Internet Explorer webböngésző azon hibáját orvosolták, melyek kihasználásával a felhasználókat kártékony kódokat tartalmazó hamis weboldalakra lehet átirányítani.

KAPCSOLÓDÓ CIKK