Két új kompakt géppel jelentkezett a Nikon: a 4200 és 5200 jelű digikamerák teljesen egyformák, csupán érzékelőlapkáikban (4 és 5 megapixel) térnek el egymástól.

Forrás: [origo]A Nikon két új digitális fényképezője külsőre gyakorlatilag teljesen egyformán néz ki, ugyanakkor míg a Coolpix 4200-as 4 megapixeles, addig az 5200-as 5,1 megapixeles felbontású érzékelővel (CCD) rendelkezik. Mindkét új Coolpix 7,8 - 23,4 mm (kisfilmes formátumban 38-114 mm) átfogású 3x Zoom-Nikkor objektívvel  rendelkezik. Az aszférikus lencsetagokból és ED üveg elemből felépülő objektív jelentősen csökkenti a kromatikus aberráció mértékét.

Az új Coolpixekben a Nikon automatikus vörösszem-hatás csökkentő funkciót is beépített, amely a vakuval történő portrékészítéskor tesz jó szolgálatot. Mindkét új modell 15-féle motívumprogrammal rendelkezik, s 15 képkocka/mp-es videofelvételeket is lehet rögzíteni velük.  A két új Coolpix SD-memóriakártyákat tud fogadni, de felvételeket 12 megabájtos belső memóriájukba is el lehet menteni. A két új Coolpix támogatja továbbá a PictBridge nevű szabványt, így az ezzel kompatibilis nyomtatókhoz PC közbeiktatása nélkül is közvetlenül csatlakoztathatóak. A gyártó közlése szerint a Coolpix 4200 júniustól, a Coolpix 5200 pedig májustól lesz megvásárolható.