A Minolta is kihozta új digikameráit

Végre a tavaly nyáron egyesült Konica Minolta hívői is örülhetnek, ugyanis a cég utolsóként a nagy gyártók közül bemutatta cserélhető objektíves tükörreflexes digitális fényképezőgépét, a Dynax 7 Digitalt. A profi kamera mellett három továbbfejlesztett modellről is beszámolt a cég.

Az ultrakompakt kategória új modellje a Dimage Xg, mely az igen jól sikerült Xt utódja. Az újdonságok közt szerepel az átdolgozott lencserendszer, a nagyobb LCD kijelző, gyorsabb működés, valamint a PictBridge kompatibilitás.  Az Xg 1 /2,7 collos CCD-je 3,2 megapixeles, így felvételek maximális mérete 2048 x 1536. A fotók JPEG formátumban kerülnek a SecureDigital vagy MultimediaCard típusú memóriakártyára. Az optika átfogása 37-115 mm (kisfilmes rendszerre átszámítva), fényereje F2,8-F3,6. A CCD érzékenysége ISO 50/100/200/400 értékekre állítható. A legrövidebb záridő 1/1000, a leghosszabb 4 másodperc. Az apró kamerán optikai kereső is található, de az 1,6 collos TFT LCD kijelző is használható a komponáláshoz.

A kategóriának megfelelően a kamera vezérlése szinte teljesen automatikus. Az expozíciós értékek nem állíthatók közvetlenül, ahogy az élességállítás sem végezhető kézzel. Az üzemeltetéshez lítium-ion akkumulátor szükséges, melyet a töltővel együtt mellékelnek a géphez. A fotók számítógép használata nélkül is kinyomtathatók a PictBridge szabvánnyal kompatíbilis fotónyomtatókon. Számítógépre USB kábel segítségével másolhatók az állományok.

Minolta Dimage Z2

A tavalyi Dimage Z1-ből is új változat készült, ami találóan a Z2 típusjelzést kapta. Az 1 /2,5 collos CCD felbontása 4 millió képpont. A JPEG formátumú képek maximális mérete 2272 x 1704. A tízszeres zoomoptika átfogása 38-380 mm (kisfilmes rendszerben), legnagyobb rekesznyílása F2,8-F3,7. A kamerát EVF-fel és 1,5 collos kijelzővel szerelték fel. A belső vaku mellett Minolta rendszervaku is illeszthető a Z2-re. A legrövidebb záridő 1/1000, a leghosszabb 15 másodperc. A CCD érzékenysége ISO 50/100/200/400 értékek közül választható.

Az autófókusz használata mellett kézi élességállítás is lehetséges. A felvételek készítéséhez mind kreatív (manuál, rekesz prioritás, idő prioritás), mind tematikus programok használhatók (portré, tájkép, naplemente stb.)
A felvételek tárolására SecureDigital vagy MultiMediaCard memóriakártya használható. USB kábel segítségével a képek számítógépre menthetők, illetve PictBridge kompatíbilis printereken kinyomtathatók. Az energiaellátást négy darab AA típusú ceruzaelem (akkumulátor) biztosítja.

Előző
  • 1
  • 2
Következő