Bram Cohen, az igen népszerű Bittorrent fájlcserélő atyja a Valve szoftverfejlesztő cégnél folytatja pályafutását. A cég a legendás Half-Life akciójáték fejlesztője.

A Bittorrentet kifejlesztő Cohen a Valve-nél nem közvetlen játékfejlesztői feladatokat lát majd el, hanem a társaság által fejlesztett Steam internetes tartalomkezelő platformon dolgozik. A rendszert jelenleg is használják többek közt játékprogramok automatikus online frissítésére, de például beépített chatklienst is tartalmaz. A Valve szerint a Steam bármilyen szoftverbe integrálható.

A korábban több szoftvercégnél megforduló Bram Cohen neve a Bittorrent fájlcserélő rendszer megalkotása után lett ismert. A peer to peer (P2P) elvre épülő megoldás - mely köré mára komoly online közösség szerveződött, akik "természetesen" javarészt jogsértő letöltésekre használják azt -  jelentősen különbözik a legtöbb hasonló megoldástól: míg a többieknél, így például a korábbi Napster esetében is, egy letöltés a rendszerben részt vevő egy másik gépről történt, a BT esetében egy fájlt a a program sok másik gépről, apró szegmensekben húz le.

A leginkább a Half-Life-ról és a Counter Strike-ról ismert Valve szerint a BT elosztott rendszerének megalkotása igen jó referencia a fiatal programozó számára.