Új mobilok a Sony Ericssontól

A japán-svéd mobilgyártó kedden két új, multimédiás funkciókkal telezsúfolt mobiltelefonnal és újfajta kiegészítőkkel rukkolt elő. Az év végén boltokba kerülő high-end modell már 1,3 megapixeles integrált kamerával rendelkezik.

A Sony Ericsson három új mobiltelefonnal jelenik meg a közeljövőben az európai piacon. A vállalat kedden három új kamerás mobilt jelentett be - melyek a K700 és az S700, típusjelzést viselik, és leginkább az okostelefon-kategóriába sorolhatók.

Forrás: [origo]Az S700-as készülék billentyűzetéhez egy újfajta megoldásnak köszönhetően a készülék felső részének elforgatásával lehet hozzáférni. Ez a nagyképernyős mobil már egy egyszerűbb digitális fényképezőgéppel is versenyre kelhet, mivel integrált kamerája 1,3 megapixeles érzékelővel (CCD) rendelkezik, így akár 1280x960 pixel felbontású fotók is készíthetők vele. A  mobil nagyfelbontású. 262 ezer színárnyalat megjelenítésére alkalmaz képernyővel rendelkezik, memóriája pedig Memory Stick Duo kártyákkal bővíthető. A háromsávos, tengerentúlon is használható telefon támogatja a GPRS adatátvitelt, e-mail klienssel is rendelkezik, s a hagyományos Java-támogatás mellett felvértezték egy háromdimenziós játékok futtatását biztosító Mascot Capsule nevű szoftveres technológiával is. A mobil infravörös, Bluetooth, illetve USB-kapcsolaton keresztül csatlakoztatható PC-hez, megjelenése az év utolsó negyedévében várható.

A gyártó másik újdonsága, a Sony Ericsson K700  a jelenleg piacon lévő T610-es mobil utódja lesz, s az előbbi modellhez hasonlóan szintén egy háromsávos okostelefon, amely beépített FM-rádióval, MP3-lejátszóval VGA-felbontású kamerával, és 65 ezer színárnyalat megjelenítésére alkamas kijelzővel rendelkezik, s GPRS-adatátvitelt támogat. A K700-as 32 megabájt memóriája nem bővíthető, viszont az előbbi mobilhoz hasonlóan támogatja a Java és Mascot Capsule szoftverplatformokat, rendelkezik infravörös porttal és Bluetooth kapcsolatot is tud létesíteni. Megjelenése 2004 második negyedévében esedékes.

A két új mobiltelefon mellett a Sony Ericsson egy - a Nokia képnézőhöz hasonló - Bluetooth Media Viewer nevű eszközt is bemutatott, melyet televíziókhoz és projektorokhoz lehet csatlakoztatni, s segítségével a mobilok memóriájában lévő képeket lehet a tévéképernyőn megtekinteni. A cég ezen kívül még több új vezeték nélküli headsetet, illetve egy autós kihangosító szettet is bejelentett, melyek a második és harmadik negyedévtől lesznek megvásárolhatók.

KAPCSOLÓDÓ CIKK