Nem egy bőrt nyúzott már le a Paradox és a Strategy First az Europa Universalisról, de még maradt elég irha a méltán sikeres stratégián, hisz nemrég készült el a Two Thrones, melyben Nyugat-Európa 14. és 15.századi konfliktusai kerülnek terítékre.

Ez a bőrnyúzás persze más fényt kap egy hasonló, történelmi stratégia esetében, hisz rengeteg korszaka van a históriának, melyet fel lehet dolgozni, az viszont jogosan merül fel, hogy idővel azért illene egy újmotort építeni a játék alá, vagy valamilyen egyéb gyökeres fejlesztésen átvinni. Na mindegy, ezen kár filozofálgatni, inkább nézzük magát a játékot, melyben a főszereplő a százéves háború, valamint a rózsák háborúja.

A Two Thrones összesen öt kampányban kerül bemutatásra, melyekből három az Anglia és Franciaország közötti, száz esztendőnél is hosszabbra nyúló konfliktust, míg kettő a York és a Lancaster ház, az angol trónért való torzsalkodását dolgozza fel. Az első három kampányt kezdhetjük a háború elejétől, vagyis 1337-től, de két későbbi időpontból is, a végcél azonban mindig az, hogy a háború végére, 1453-ra vagy elfoglaljunk minden területet, vagy a legtöbb, úgynevezett győzelmi pontot gyűjtsük össze. A két "rózsás" küldetéssorozat 1453-ban, illetve 1470-ben indul, és a győzelem feltétele itt sem tér el a fent vázolttól.