Trombitán képes játszani az a japán Toyota által kifejlesztett humanoid robot, melyet a napokban mutattak be. A gyártó reményei szerint a 2005-ös világkiállításon már a mostanihoz hasonló robotokból álló zenekar húzhatja a talpalávalót.

Forrás: [origo]A Toyota egy japán szállodában megtartott rendezvényen mutatta be saját fejlesztésű - egyelőre név nélküli - robotját, amely képes trombitán játszani - számolt be a BBC online kiadása. A 120 centiméter magas gépemberről a gyártó nem túl sok adatot közölt, így egyelőre nem ismert, hogy milyen technológiákat alkalmaznak benne, illetve mennyibe került kifejlesztése.

Közlése szerint a vállalat egyelőre nem tervezi a zenészrobot kölcsönzését vagy értékesítését, reményei szerint azonban a jövő évben Japánban megrendezésre kerülő világkiállításon már egy kizárólag robotokból álló zenekart mutathat majd be a nagyközönségnek. Japánban korábban már a Honda is bemutatott egy humanoid robotot, amely fel tudja ismerni az emberi mozdulatokat, s reagálni rájuk, míg a Sony által kifejlesztett Qrio énekelni és táncolni képes.