A Bagle és Netsky vírusok legújabb variánsait már úgy programozták, hogy amennyiben azok detektálják egymást egy fertőzött PC-n, hatástalanítják a rivális férget.

Számítógépes vírusokkal foglalkozó szakértők még március elején számoltak be arról, hogy a Bagle, a Netsky és a MyDoom nevű károkozók írói vírusaik kódjában becsmérlő üzeneteket váltanak egymással. A dühödt üzenetváltásra valószínűleg a Netsky féreg felbukkanása nyomán került sor, ez ugyanis automatikusan eltávolította az általa megfertőzött számítógépekről a Bagle és MyDoom vírusokat.

A Bagle írója úgy tűnik nem elégedett meg a becsmérlő üzenetekkel, a károkozó nemrégiben  N, O és P variánsai deaktivizálják a Netsky egyes komponenseit, illetve eltávolítják a rendszerleíró adatbázisból azokat a bejegyzéseket, melyek a féreg automatikus indulását teszik lehetővé. Múlt hét kedden a Netsky írója vírusba rejtett üzenetében arról számolt be, hogy nem készít újabb variánsokat, ugyanakkor publikálni fogja károkozójának forráskódját az interneten. Az üzenet óta három újabb variáns jelent meg a Netsky vírusból, de szakértők szerint ezeket már más személy készítette.