Két különleges hordozható számítógépet jelentett be a Hewlett-Packard. Az új notebook és a tábla PC extrém, akár harci viszonyok között is működőképes marad.

A HP tájékoztatása szerint mind az nr3600 jelű notebook, mind a tr3000 jelű tábla PC ellenáll pornak, nedvességnek, erős rázkódásnak, ezentúl szélsőséges hőmérsékleti viszonyok között is használható. Mindkét számítógép számos amerikai katonai előírásnak megfelel, a különleges képességeket például a notebook magnéziumból készült háza, vagy éppen a merevlemez rázkódás-elnyelő védelme teszi lehetővé. Az nr3600-as hordozható gépbe alapesetben 1,7 gigahertzes Pentium 4 processzor, 40 gigabájtos winchester és 256 megabájt memória, valamint 12,1 collos kijelző került. A tábla PC alapkonfigurációja 933 megahertzes processzort, 40 gigabájtos háttértárat és 256 megabájt memóriát tartalmaz, 8, 4 collos kijelzővel.

A HP várakozásai szerint a két új számítógép nem csak különleges felhasználási területen működő vállalatok, de rendfenntartó szervek, a tűzoltóság és a hadsereg körében is körében is népszerű lesz. Több gyártó hosszabb ideje értékesít extrém körülményeknek is ellenálló notebookokat.