A Sigma három új zoomobjektívet mutatott be, melyek közül kettő a 4/3-os szabványnak megfelelő, míg a harmadik többféle bajonettel is forgalomba kerül, így Sigma, Canon, Nikon és Pentax digitális kamerákkal is használható lesz majd.

Az Olympus által létrehozott 4/3-os szabványnak megfelelő eszközt eddig még csak az alapító társaság dobott piacra. Ugyan több cég (Kodak, Fuji, Sigma, Panasonic, Sanyo) bejelentette, hogy támogatja a szabványt, de közülük csak a Sigma indította be a gyártást. A 4/3-os szabvány lényege pedig épp az lenne, hogy a különféle gyártók termékeit tetszőleges kombinációban használhassák a fotósok.

A Sigma első 4/3-os lencséi közül az egyik egy alapzoom, melynek átfogása 18-125 mm, legnagyobb fényereje F3,5-5,6. A másik optika egy teleobjektív 55-200 mm-es átfogással és F4-5,6-os induló fényerővel. A jelenlegi egyetlen 4/3-os fényképezőgépre, az Olympus E-1-re illesztve a Sigma lencsék gyújtótávja kisfilmes rendszerben 36-100, illetve 110-400 milliméternek megfelelő. A harmadik most bemutatott objektív a jobban elterjed digitális tükörreflexes kamerákhoz készült. Ahogy a legtöbb Sigma optika, úgy ez is többféle bajonettel készül (Canon, Nikon, Pentax, Sigma). A lencse átfogása 18-125 mm, fényereje F3,5-5,6. A gyújtótáv kisfilmes rendszerbe való átszámítása az egyes kamerák szenzorméretétől függően más-más eredményt hozhat, de a legelterjedtebb kamerákon az átfogás 27-187,5 milliméternek megfelelő.

Természetesen mindhárom optika kifejezetten a digitális fényképezőgépek speciális tulajdonságait figyelembe véve készült, így filmes társaiknál kisebbek és digitális gépeken jobb képminőséget is biztosítanak.