Konica Minolta: újabb 6 megás fényképező

A Konica Minolta bemutatta új, 6 megapixeles kompakt kameráját, a Dimage G600-t. Az új modell a tavalyi G500-ból készült, s nem is sokban tér el attól. A felbontás mellett a trendeknek megfelelően a képfeldolgozáson javítottak, így a kamera gyorsabb lett elődeinél.

A 6 megapixeles CCD akár 2816x2112 képpont méretű fotók készítésére is képes, melyek JPEG formátumban kerülnek a memóriakártyára (SecureDigital, MultiMediaCard, Memory Stick). Az optika átfogása 39-117 milliméter (kisfilmes rendszerre átszámítva), legnagyobb fényereje F2,8-F4,9. A gép vezérlése mind a kevésbé képzett, mind a gyakorlott fotósok számára megfelelő lehet, hiszen automata és manuális program is elérhető, továbbá a legtöbb beállítás közvetlenül is módosítható. Kétféle fénymérési mód is használható (középre súlyozott átlagoló és spot), továbbá expozíciókorrekció is alkalmazható.

Konica Minolta Dimage G600

A Dimage G600 optikai keresője mellett a képkivágás beállítása a 1,5 collos TFT LCD kijelző segítségével is elvégezhető. Az elkészült fotókat USB-porton keresztül lehet számítógépre áttölteni, illetve PictBridge rendszerű printereken kinyomtatni. Az üzemeltetéshez speciális (NP-600) lítium-ion akkumulátor szükséges, melyet töltővel együtt mellékelnek a géphez.

KAPCSOLÓDÓ CIKK