Bankban robbant fel a mobil

Mobiltelefon robbant fel Hongkongban, miközben tulajdonosa épp befejezett rajta egy beszélgetést  egy bankban. A készülék gyártója vizsgálja az esetet.

A Nokia 3310-es készülék  22 éves tulajdonosa épp egy bankban állt sorban, és amikor befejezett egy beszélgetést, készüléke hatalmas durranással felrobbant. A mobilt gyártó cég közölte, hogy vizsgálja az ügyet.

Tavaly hasonlóan "rakoncátlanul" viselkedett több Nokia mobiltelefon Európában is: vagy felrobbantak, vagy kigyulladtak. A Nokia szerint a problémát az okozza, hogy a telefonokba más cégek által gyártott akkumulátorokat helyeznek tulajdonosaik. Olaszországban és Belgiumban fogyasztóvédő csoportok független laboreredményekre hivatkozva azt közölték, hogy kétfajta Nokia akkumulátoron sincs olyan biztonsági alkatrész, amely elejét venné a telefon túlhevülésének és kigyulladásának rövidzárlat esetén. A Nokia cég vitatja ezeket a vizsgálati eredményeket.

2003. november 19-én a Test-Aankoop belga fogyasztói szervezet újabb
jelentést adott ki, mely szerint vizsgálatokat végzett mobiltelefonok
akkumulátorain, ezúttal kizárólag eredeti Nokia akkumulátorokat tesztelve. A
vizsgálat eredményei alátámasztották, hogy a Nokia összes eredeti
akkumulátora teljes mértékben védett a rövidzárlattal szemben, és használata
biztonságos a fogyasztók számára. A Test-Aankoop november 7-én kiadott
jelentésében a mintában véletlenül nem eredeti, utángyártott akkumulátorok
is szerepeltek.

A gyártó a múlt év végén agresszív hadjáratot indított a a hamis, rossz minőségű termékek visszaszorítása érdekében. A Nokia közlése szerint az elmúlt évben világszerte több mint 5 millió darab hamisított mobiltelefon-akkumulátort foglaltak le.

KAPCSOLÓDÓ CIKK