Fél évvel első játékgép-mobilja, az N-Gage után a finn mobilgyártó a zsebkonzol újabb változatát dobja piacra: az N-Gage QD az elődnél jobb minőségű kijelzővel, és hosszabb használati idővel rendelkezik.

Forrás: [origo]A Nokia N-Gage QD-n a gyártó mérnökei az első N-Gage kisebb-nagyobb hibáit javították ki, melyeket a felhasználók az első típusnál zavarónak találtak. Az újabbik mobil játékgép elődjénél jobb minőségű, kijelzővel rendelkezik, s a játékszoftvert tartalmazó MMC memóriakártya cseréjéhez sem kell szétszedni az eszközt.

Az N-Gage QD-vel ugyanazok a játékprogramok használhatók mint első változatával, külsejét azonban "játékgépesebbé" szabták át a mérnökök. A korábbi változattól eltérően az új N-Gage nem képes MP3 és AAC formátumú zenefájlok lejátszására, nem tartalmaz rádiót sem, támogatja viszont a GPRS-adatátvitelt, MMS-üzenetküldést, és WAP-böngészővel is rendelkezik. A Bluetooth nevű vezeték nélküli adatátviteli szabvány segítségével az N-Gage tulajdonosok a többjátékos üzemmódot támogató játékokban egymással is összemérhetik tudásukat, már amennyiben egymás 10 méteres közelében tartózkodnak. A háromsávos készülékre emellett Java alkalmazások is letölthetők, s a QD változat egy töltéssel hosszabb ideig használható, mint elődje.