Bővült a civilközpont netes szolgáltatása

Az év első hónapjában új helyszínre költözött, márciusban pedig bővítette szolgáltatásait a NIOK Civil Szolgáltató Központja. Az új iroda elsősorban a budapesti és pest megyei nonprofit szervezetek működését segíti különböző szolgáltatásokkal.

A NIOK Civil Szolgáltató Központja már tíz éve nyújt szolgáltatásokat a nonprofit szféra szereplőinek, segíti e szervezetek működését, növeli pályázási esélyeiket. Az elmúlt évben a Központ legkeresettebb szolgáltatása az internet-hozzáférés volt, amelyet több mint ötszáz szervezet vett igénybe. A civilek az internetet elsősorban információgyűjtésre, levelezésre és pályázati lehetőségek felkutatására használják. A világháló használata iránti kereslet folyamatosan nő, ami idén a kapacitás növelését tette szükségessé.

Tájékoztatása szerint az Axelero Internet márciustól újabb két ADSL Profi internet-hozzáférést biztosít a központnak. Az irodában így összesen már 9 számítógép várja a nonprofit szervezetek képviselőit ingyenes szélessávú internet-kapcsolattal. A Civil Szolgáltató Központ számítógépparkját a látogatók az internet használata mellett szövegszerkesztésre és pályázatírásra is gyakran veszik igénybe.

(Az [origo] kiadója az Axelero Internet Rt.)