Az Egyesült Államokban egyre inkább a szélessávú elérések irányába fordulnak az internetezők - áll egy friss felmérésben. A DSL-típusú kapcsolatok egyre népszerűbbek.

A Pew Internet and Americam Life alapítvány kutatása szerint jelenleg az amerikaiak 55 százaléka éri el az internetet szélessávon, igaz ez a szám az otthoni és munkahelyi eléréseket együttesen vizsgálva jön ki. Érdekesség, hogy az otthoni szélessávú kapcsolatok aránya megduplázódott az elmúlt egy év alatt. Ezen belül a növekedést a DSL-típusú előfizetések hajtják: bár az Egyesült Államokban továbbra is többen neteznek kábeltelevíziós hálózaton keresztül, mint telefonvonalas DSL-en, egy év alatt utóbbi részesedése a szélessávú piacon 28-ról 42 százalékra ugrott.

A szélessávú internetelérések jellemzője nem csak a hagyományos modemes kapcsolatokénál nagyobb sebesség, hanem az állandó jelleg is: a szélessávú szolgáltatás (például ADSL, kábeltelevíziós kapcsolat) előfizetői így meghatározott havi átalánydíj fejében korlátlanul érhetik el az internetet.