Ősszel Sulinet tananyag-adatbázis indul

Szeptember 1-jén indul a Sulinet digitális tudásbázis, amely a teljes közoktatási tananyagot lefedi, s elérhető lesz a tanárok és diákok számára egyaránt - közölte kérdésre válaszolva online fogadóóráján az oktatási miniszter csütörtökön.

A tudásbázisba folyamatosan kerülnek majd be tananyagok, s a minisztérium hanganyag vásárlását is tervezi - tájékoztatott Magyar Bálint. Jelenleg akkreditáció alatt áll a Sulinet pedagógus továbbképzési program, amelynek célja megismertetni a tanárokkal a Sulinet digitális tudásbázis használatát, és a számítógéppel segített oktatás lehetőségeit.

Mivel a számítógéppark elavult, a közoktatásban található mintegy 140 ezer számítógépből mindössze 30 ezer képes a megszülető Sulinet Digitális Tudásbázis anyagait kezelni - tájékoztatott a miniszter. - Egy radikális számítógép ellátási programot szeretnénk beindítani az iskolákban olyan konstrukcióban, amely lehetővé tenné, hogy szolgáltatásként három évre elnyújtottan lehessen megfizetni a számítógépek árát és az iskolafenntartók a központi kormányzattal közösen állnák a számlát. Így elérhető az, hogy legkésőbb jövőre 50-100 ezer új számítógép bekerüljön az iskolákba - közölte a szakminiszter.