A japán vásárlók hamarosan hozzájuthatnak az iRiver által bemutatott többfunkciós hordozható eszközhöz. A Prism Eye digitális fényképek készítésére és zenelejátszásra is alkalmas, valamint hordozható háttértárként is használható.

A Prism Eye CMOS szenzora 640x480 pixel felbontású JPEG formátumú fotók készítésére képes, melyek a 256 megbájt kapacitású memóriába kerülnek. A memóriából USB-csatolón keresztül másolhatók számítógépre a felvételek. Az apró készüléken egy 1,2 collos színes kijelző található, ami a képek komponálásában is segít. Természetesen a kamera teljesen automatikus, de legalább néhány tematikus program használható, illetve különféle effektekkel is készíthetők fotók (fekete-fehér, szépia, negatív stb.)

A fényképezés mellet a Prism Eye digitális zeneállományok (MP3, WMA, OGG, ASF) lejátszására is alkalmas, sőt FM rádióként is használható, valamint hangfelvételek készítésére is képes. A készülékben equalizer is található, mely több előre definiált (normal, rock, jazz, ultrabass, metal) és egyedi beállításokkal is használható. A fentieken túl ébresztésre és időzített hangrögzítésre is használható az iRiver újdonsága, mely lítium-ion akkumulátorral működik. Az alapcsomag része a kiváló termékeiről ismert Sennheiser fülhallgatója is.

iRiver Prism Eye IFP-1090

A Japánban május közepétől kapható készülék ára 29800 jen, azaz mintegy 56 ezer forint lesz. Az esetleges európai forgalmazásról egyelőre nincs információ.