Egy friss felmérés szerint a britek közel 10 százaléka gondolja úgy, hogy teljesen elfogadható dolog SMS-en keresztül szakítani az aktuális kedvessel.

A NOP piackutató cég felméréséből kiderül, a 15 és 24 év közötti mobiltulajdonosok 20 százalékra tartja elfogadhatónak a szöveges üzenetben történő szakítást, míg a brit mobilhasználók összesen 9 százaléka szerint normális ez az eljárás. A mobiltelefonokkal sokan párjuk hűségét is tesztelik: a brit nők 45 százaléka titokban ellenőrizni szokta partnere szöveges üzeneteit, míg a férfiak 31 százaléka teszi ugyanezt.

A felmérés szerint az Egyesült Királyságban használt mobilok 44 százalékáról küldenek flörtölési célból szöveges üzenetet, míg a14 és 24 évesek korosztály körében ez az arány 75 százalék. A felnőttek 31 százaléka válaszolta, hogy küldött már szerelmes üzenetet - még 65 éven felüliek 9 százaléka is -, és 30 százalék vitatkozott már SMS-ben, 2 százalék pedig munkaviszonyát mondta fel szöveges üzenetben.

Csak március hónapban a britek 2,1 milliárd szöveges üzenetet küldtek a Britain's Mobile Data Association adatai szerint, ami 25 százalékos növekedést jelent az elmúlt év azonos időszakához képest.