Alapszintű ultrakompakt a Minoxtól

A Minox újabb apró digitális fényképezőgéppel lépett piacra. A DD100 jelű modell az ultrakompaktok közé sorolható, s elsősorban a letisztult design kedvelőinek figyelmét keltheti fel.

Ugyan a Minox formatervezői most is jó munkát végeztek, mégis a gép mintha kissé elkésett lenne, hiszen ma már az ultrakompaktok közt is kevés a 2 megapixel. Bár a DD100 képes 3 megapixeles képek készítésére, azonban ezt szoftveres úton teszi.

A fix 48 milliméteres (kisfilmes rendszerre átszámítva) optika induló fényereje F2,8. A gép vezérlése is kissé fapadosra sikerült, még tematikus programok sincsenek az automata üzemmód mellett. Azért az expozíciókorrekció nem hiányzik, illetve a fehéregyensúly is módosítható közvetlenül. A beépített vaku csak kétféle üzemmódban használható, A komponáláshoz és a képek nézegetéséhez 1,6 collos LCD kijelző használható.

A felvételek a gép 16 megabájtnyi belső memóriája mellett SecureDigital kártyákra menthetők, de a gép megabájtnyi nagyobb kapacitású memóriakártyákat nem képes kezelni. Számítógépre USB-kábelen keresztül másolhatók a fotók, az üzemeltetéshez pedig két darab AAA típusú ceruzaelem szükséges.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK