Java-programozói versenyt hirdettek

A Nokia és a Sun mobil Java-fejlesztői versenyt hirdet magyar cégek és állampolgárok számára. A megmérettetésen saját fejlesztésű, mobiltelefonokon futtatható alkalmazásokkal lehet indulni.

A versenyzőknek részvételi szándékukat 2004. július 1-ig kell jelezniük a javaverseny@sun.com e-mail címen; a végleges pályaművek beküldésének határideje 2004. szeptember 1. A beérkezett pályázatokat a Sun Microsystems és a Nokia szakembereiből, valamint független szakértőkből álló zsűri fogja értékelni. A 2004 szeptemberében tartandó eredményhirdetésen az első helyezett nagy teljesítményű Sun szervert, Sun munkaállomást, Sun fejlesztői szoftvercsomagot, valamint egy felső kategóriás Nokia mobiltelefont nyer, továbbá az Informatikai és Hírközlési Minisztérium százezer forint nagyságrendű, a későbbiekben meghatározásra kerülő különdíjat is felajánlott.

A versenyen magyar állampolgárok és Magyarországon bejegyzett cégek vehetnek részt olyan saját fejlesztésű, saját szellemi tulajdont képező, mobilkommunikációs rendszereken működő J2ME/J2EE kliens-szerver alkalmazással vagy játékkal, amely kereskedelmi forgalomban nem kapható. A pályaművekkel kapcsolatos további elvárás, hogy kreatívan használják a mobil hálózatokban rejlő lehetőségeket, kliens oldaluk megfeleljen a Java Technology for the Wireless Industry specification (JSR-185) szabványnak, szerver oldaluk pedig a J2EE 1.4 szabványnak,  és magyar nyelvű felülettel rendelkezzenek.

KAPCSOLÓDÓ CIKK