A vezeték nélküli hálózati technológiákkal foglalkozó Wi-Fi Alliance bejelentette, hogy a jövőben színkódokat vezetnek be a különböző típusú Wi-Fi szabványok jelölésére, hogy a vásárlók ne téveszthessék össze azokat.

Forrás: [origo]Színkódok bevezetését jelentette be a napjainkban leginkább elterjedt vezeték nélküli hálózati technológiák mögött álló Wi-Fi Alliance. Ennek értelmében a jövőben három különböző színnel (narancssárga, fekete és zöld) jelölik majd az eltérő típusú Wi-Fi szabványokat (a,b,g), hogy a fogyasztók egyértelműen láthassák, mely eszköz melyik technológiával kompatibilis.

Napjainkban három különböző típusú vezeték nélküli helyi hálózati (WLAN) szabvány elterjedt: a 802.11a, a 802.11b, és a 802.11g, melyek többek között az általuk biztosított adatátvitel sebességében, illetve biztonsági funkciókban térnek el egymástól. Az előbb említett technológiákat támogató eszközöket a Wi-Fi Alliance vizsgálja be. A Wi-Fi jelölés kizárólag a non-profit szervezet által a szabványokkal teljesen kompatibilisnek ítélt eszközök dobozára kerülhet fel.