Új multimédia-mobilok a Samsungtól

A Samsung csütörtökön bemutatta idén nyáron debütáló új mobiljait. Az új típusok közös jellemzője a színes kijelző, de akad köztük 1 megapixeles kamerával szerelt, illetve palmtopszerű telefon is.

Forrás: [origo]A Samsung hazai leányvállalata közel egy tucat, a hazai piacon hamarosan debütáló  új mobilt mutatott be csütörtökön. A társaság tájékoztatása szerint 2003-ban több mint 210 ezer darab mobiltelefont értékesített Magyarországon, melyből 8,9 milliárd forintos bevételt ért el, mellyel körülbelül 10 százalékos részesedést szerzett a hazai piacon. A cég várakozásai szerint idén várhatóan 15 milliárdos bevételt ér majd el mobil készülékek eladásából.

A közel egy tucat új modell közül a legnagyobb érdeklődésre a háromsávos SGH-P730-as mobil tarthat számot, ez ugyanis 260 ezer színű, belső TFT kijelzővel, valamint 1,33 megapixeles (1024x864 pixeles képek készítésére alkalmas) integrált digitális fényképezővel van felszerelve. Az MP3 fájlokat is lejátszó készülék fedlapja elforgatható, memóriáját pedig MMC kártyákkal lehet bővíteni,  támogatja a GPRS adatátvitelt, s Java-programok futtatására is képes, és várhatóan szeptember környékén jelenik majd meg a boltokban.  

Forrás: [origo]Júniusban új modellel bővül a gyártó alsókategóriás mobiljainak köre is: a Samsung C110 jelű készüléke elődjénél nagyobb méretű kijelzővel bír, támogatja a WAP 2.0 szabványt és infravörös porttal is rendelkezik. Elsősorban a női felhasználókat célozza meg a Samsung az E800 jelzésű, kettécsúsztatható kivitelű kamerás mobillal, amely elsősorban kis méretével és könnyű súlyával tűnik majd ki a tömegből. Ezzel szemben a szintén szétcsúsztatható D410-es inkább üzletember-telefon, amelynek fő extrái közé tartozik a 260 ezer színű kijelző, a forgatható kamera, illetve az integrált e-mail kliens. Hasonló funkciókat kínál a Palm OS operációs rendszert futtató, kézi számítógép-funkciókat kínáló SGH-i500, amely formáját tekintve azonban inkább a mobiltelefonokhoz áll közelebb. Ugyanakkor Microsoft Pocket PC-t futtató, mobilfunkciókat is kínáló palmtoppal is megjelenik a Samsung az év második felében az i700-as jelű modell személyében. Ez utóbbi készülék elforgatható érintőképernyővel rendelkezik, s integrált kamerája is van.

KAPCSOLÓDÓ CIKK