A nyári hónapokban ingyen internetezhetnek azok, akik júniusban, júliusban vagy augusztusban fizetnek elő ADSL-szolgáltatásra. A Matáv szolgáltatási területén érvényes akció a társaság internetszolgáltató partnereinél vehető igénybe.

Az ADSL-típusú internetelérésre június 1. és augusztus 31. között előfizető ügyfelek az adott időszak végéig nulla forintos havidíjjal vehetik igénybe a szolgáltatást, emellett az akció feltételei alapján az új szerződőknek a szokásos belépési díjat sem kell kifizetniük. A Matáv által meghirdetett akció csak a társaság távközlési körzeteiben érvényes, a többi távközlési szolgáltató hálózatán létesített hozzáféréseknél nem vehető igénybe.

A kedvezményes ADSL-akció iránt érdeklődők a távközlési társaság internetszolgáltató partnereinél tájékozódhatnak a lehetőség részleteiről, ide tartozik, hogy néhány cég már a szolgáltatás augusztus 31. után érvénybe lépő havidíjait is feltünteti honlapján.

A júniusban startoló akcióhoz kapcsolódik a Matáv másik kedvezménye: a nyári hónapokban ADSL-szolgáltatást vásárlók ingyenesen juthatnak vezetékes telefonvonalhoz: amennyiben az ügyfél a szerződésen az ADSL-t az új telefonvonallal együtt rendeli meg, a távközlési társaság elengedi az egyszeri csatlakozási díjat.

Az ADSL jellemzője nem csak a hagyományos modemes internetkapcsolatokénál nagyobb le- és feltöltési sebesség, hanem az állandó jelleg is: a szélessávú szolgáltatás előfizetői így a hagyományos dial-up kapcsolattól eltérően meghatározott havi átalánydíj fejében percdíjak nélkül és korlátlanul érhetik el az internetet. Többek közt a szolgáltatók kedvezményes akciói és a kistelepülési ADSL-program következtében a hazai ADSL-előfizetők száma jelentősen emelkedett az elmúlt évben: a Matáv 2003 decemberében számolt be a szolgáltatási területén létesített százezredik ADSL-vonalról, a társaság célkitűzése szerint ez a szám az idei év végére eléri a 200 ezret.

(A Matáv Rt. az [origo]-t kiadó Axelero Internet Rt. tulajdonosa.)