AMD: újabb 64 bites processzorok

Az AMD kedden, egy tajvani szakkiállításon négy új, 64 bites architektúrájú, asztali PC-kbe szánt processzort mutatott be, melyek közül három típus már újfajta tokozással kerül forgalomba.

A gyártó a tajvani Computexen jelentette be új Athlon 64 processzorait, melyek egyik újdonsága, hogy tartalmazzák az Enhanced Virus Protection (EVP) nevű funkciót, amely vírusok és más kártékony kódokkal szemben nyújtanak védelmet (igaz, használatukhoz telepíteni kell a Windows XP hamarosan megjelenő második javítócsomagját).

A most bejelentett újdonságok közül az Athlon 64 FX-53, illetve az Athlon 64 3800+ és 3500+ jelű modelljei már 939 tűs, környezetbarátabb tokozású változatban érhetők el, míg a 3700+ jelzésű lapka a korábban alkalmazott, 754 tűs tokkal kerül forgalomba. Az új processzorokban ezenkívül egy Cool'n'Quiet elnevezésű technológiát is alkalmaznak, amely minimális terhelés esetén visszaveszi a rendszer teljesítményét, így halkabb működést tesz lehetővé. Az új chipek darabára nagy tételű rendelés esetén 500 és 800 dollár között van, s a most bejelentett 64 bites processzorokat többek között a HP is beépíti majd nyáron debütáló, játékosoknak szánt felsőkategóriás PC-jébe.

KAPCSOLÓDÓ CIKK