Egy friss felmérés szerint a legtöbb internetező a Google oldalait keresi fel. Ugyanakkor a teljes internetes forgalom közel egyötödét a szexuális tartalmú, egyharmadát pedig számítástechnikai vonatkozású honlapok generálják.

Az internetes forgalmat monitorozó Hitwise amerikai cég adatai szerint május utolsó hetében a Google-ra kattintott a legtöbb internetező: a keresőszolgáltatás különböző oldalai a teljes internetforgalom 2,7 százalékát tették ki az adott időszakban. A legnépszerűbb weboldalak közé két másik kereső, a Yahoo! Search (1,7 százalék) és az MSN Search (1,1 százalék) verekedte be magát. Érdekesség, hogy a Hitwise kategorizált mérési rendszerében a Keresőszolgáltatások és katalógusok csoportja - ahová a fenti három portál is tartozik - a maga közel 2 ezer honlapjával az összes forgalom 13,8 százalékát adta.

Bár a keresőoldalak a leggyakrabban látogatott tartalmak közé tartoznak, a szexuális és pornográf tartalmú honlapok még ennél is népszerűbbek: a Hitwise által a Felnőtt kategóriába dobozolt oldalak a teljes webes forgalom közel 19 százalékát jelentették május utolsó hetében. Szintén jelentős a Számítógépek és internet hatalmas gyűjtőkategóriája: a számos témát felölelő csoport az összes kattintás egyharmadáért felelős.