Nyugdíjasok számára szervezett tavasszal internetes oktatási programot a Miskolci Digitális Közösségi Központ. Az egyetemen két éve működik az intézmény, eddig számos több ismeretterjesztő programot indítottak és indítanak a jövőben.

A 2002 óta a Miskolci Egyetemen működő és az egyetem könyvtárában létrehozott központ nemcsak a felsőoktatást szolgálja, hanem közösségi célok érdekében is működik. Ennek kapcsán rendezték meg április 26-tól a Senior.net programot.  A 6x3 órás tanfolyam keretében az idősebb korosztály elsajátíthatta az internet és az e-mail használatát, de egyéb hasznos tudnivalókról szóló ismereteket is szerezhettek. Az első tanfolyam szervezésében a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének helyi képviselete is közreműködött, így a tanfolyamot térítésmentesen vehették igénybe a nyugdíjasok. A központ a felmerülő igények függvényében további tanfolyamok indítását tervezi.

A központ két éves fennállása óta több hasznos és népszerű programot is szervezett. 2003 őszén került sor például a Könyvtári szolgáltatások a weben című kurzusra, ahová az egyetem különböző területeiről összesen mintegy hatvanan kaptak hasznos információkat a világhálón elérhető adatbázisokról. Ezen kívül rendkívül népszerű volt az Internet alkalmazásokkal foglalkozó kurzus is, amelyen a különböző internetes keresőprogramokról, adatbázisokról és magáról az internet felépítéséről hangzottak el hasznos tudnivalók.

A Miskolci Digitális Közösségi Központ a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karán működik, a Hewlett-Packard által támogatott központ felszerelésébe db számítógép, db hordozható számítógép, 1 nagy teljesítményű szerver állomás, színes multifunkcionális nyomtató, lézernyomtató, digitális fényképezőgépek és fotónyomtatók tartoznak.