Az AMD megtörné az Intel egyeduralkodó pozícióját a PC-processzor piacon: a kínai Leonvo számítógép gyártó vállalat, mely korábban kizárólag Intel processzorokat épített be, most az AMD-vel is megállapodott.

Kína tavaly előzte meg Japánt és szerezte meg a legnagyobb nemzeti számítógép-piac rangját 13 millió darab eladott berendezéssel. Kína egyben az Intel számára a második legnagyobb
piac is volt az Egyesült Államok után. Az AMD márciusban kötött beszállítói szerződést a második legnagyobb kínai számítógép gyártóval, a Founder Group céggel. AMD processzorral szerelt számítógépet ezen kívül még csak a Hewlett-Packard értékesít Kínában tavaly óta. A Lenovo piaci részesedése 28 százalék, a Founder részesedése pedig 10 százalék.
   
A Lenovo szerződés keretében az AMD nagyteljesítményű Athlon 64 és alacsony-közepes teljesítményű Athlon XP processzorokat szállít személyi számítógépekhez. Az AMD processzoros számítógépek értékesítése még ezen a héten megkezdődik Kínában. Az Athlon 64 processzorok ára teljesítménytől függően 200-600 dollár körül mozog, míg az XP processzorok 75-200 dolláros áron kaphatóak.
   
Az AMD a világ processzor piacának 20 százalékát ellenőrzi, míg az Intel 80 százalékát.