Nyári informatikai táborok a szaktárcától

A modern informatikai eszközök és az internet használatát népszerűsítené az informatikai minisztérium tizenéveseknek szervezett nyári táboraival. A programok hazai és határontúli diákok számára is hozzáférhetők.

- Az eMagyarország táborsorozat az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) által tavaly nyáron indított eMagyarország Ifjúsági Program része, célja a fiatalok felkészítése az információs technológiák mentén szerveződő társadalom új típusú problémáira - áll a szaktárca pénteki közleményében.

A tavaly nagy sikerrel indult, az informatika és demokrácia kérdésköreivel foglalkozó hatnapos táborokat az IHM a középiskolás diákok számára szervezi meg 2004 nyarán is. Cél, hogy a diákok ízelítőt kapjanak abból, hogy a magas technikai fejlettség hogyan tudja befolyásolni a társadalom belső szerveződését, illetve az, hogy a fiatalokat toleranciára, önálló gondolkodásra és nyitottságra neveljük. Fontos szerepet kap az egyéni és csoportos problémamegoldási módszerek megismertetése is. Az IHM közlése szerint mindehhez a legmodernebb informatikai eszközök és technológiák biztosítják a hátteret. A résztvevők a szakmai jellegű programok mellett sportolhatnak, társas- vagy számítógépes játékokkal játszhatnak, filmvetítéseken, koncerteken vehetnek részt.

A táborokat több hazai és határontúli helyszínen rendezik meg, bővebb információ az ifjusag.emagyarorszag.hu cím alatti honlapon szerezhető be.

KAPCSOLÓDÓ CIKK