Sony: háromdimenziós navigáció autókba

A Sony pénteken három, Linux-alapú, autókba szánt, multimédiás navigációs rendszert mutatott be Japánban. A GPS-t tartalmazó eszközök három dimenzióban képesek megjeleníteni az adott város virtuális mását.

Forrás: [origo]A japán gyártó NV-XYZ 33,55 és 77 típusjelzésű autós navigációs rendszerei egy háromdimenziós, grafikus felületen képesek megjeleníteni az adott  utca épületeinek meglepően élethű virtuális másait, megkönnyítve ezzel az úti cél megtalálását - számolt be a Linuxdevices.com. Az élethű virtuális térkép jelenleg Tokióhoz és más japán városokhoz érhető el.

A nyílt Linux operációs rendszeren alapuló navigációs rendszert a 6,5 coll átmérőjű, 800x480 pixel felbontású érintőképernyőn, valamint az azon megjelenő apró billentyűzeten keresztül lehet vezérelni. Az eszközök multimédiás és adatátviteli funkciókkal is rendelkeznek, így például video- és zenefájlok lejátszására, webböngészésre, e-mailezésre is alkalmasak, ezenkívül memóriakártyán lévő fényképeket is meg tudnak jeleníteni, s még egy egyszerűbb szövegszerkesztő is megtalálható bennük. Az új generációs navigációs rendszerek felszereltségtől függően 150-210 ezer japán jen körüli áron kaphatók a szigetországban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK