Nem tervez videolejátszót az Apple

Az Apple vezetése eloszlatta azokat a híreszteléseket, melyek szerint egy videolejátszásra képes hordozható eszközt dobna piacra iPod márkanév alatt.

Az Apple hardvertermékekért felelős marketing-vezetője, Greg Joswiak a múlt héten a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint a társaság hordozható, mini-videolejátszó eszközzel lépne piacra. Mint ismeretes, az társaság több mint két évvel ezelőtt dobta piacra walkmanszerű, hordozható zenelejátszóját, amely miniatűr merevlemezén több ezer MP3 vagy AAC formátumú zenefájlt képes raktározni. Az iPod márkanevű eszközből 2001 végi bevezetése óta a társaság több mint hárommillió darabot értékesített.

Egyes piacelemzők szerint a fogyasztók részéről nemigen mutatkozik igény ilyen miniatűr videolejátszók iránt, mobil mozizásra napjainkban leginkább notebook számítógépeket használják az emberek. Ráadásul a zenehallgatás háttértevékenység is lehet, egy iPod digitális walkmant tulajdonosa akár az utcán sétálva vagy az autóban ülve is hallgathat, míg ugyanezt egy videolejátszó eszközzel nem tehetné meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKK