Elmarad az idei Comdex

A neves Las Vegas-i technológiai vásár szervezője bejelentette, az informatikai cégek megcsappant érdeklődésének hatására 2004-ben nem rendezi meg a Comdexet.

A Comdexet a tavalyi évig összesen húsz alkalommal, novemberenként rendezték meg Las Vegas-ban, s fénykorában a rendezvény a technológiai iparág egyik legrangosabb eseménye volt, 1983-ban például Bill Gates itt mutatta be az akkor újnak számító DOS operációs rendszer 2.0-s verzióját. Az elmúlt években azonban a vállalatok és informatikai szakértők helyett az átlagfelhasználókat célzó konkurens CES (Consumer Electronics Show) is egyre nagyobb népszerűségre tett szert.

A Comdexet szervező MediaLive International vezetése közölte: bár az idei évben valószínűleg nyereségessé tudták volna tenni a rendezvényt, végük a vásár lemondása mellett döntöttek, mivelaz iparág vezető vállalatainak nem vettek volna részt az idei Comdexen. A szervezők azt is elmondták, hogy külön tanácsadó testületet állítottak fel a technológiai iparág legnagyobb cégeinek vezetőinek részvételével, melyen keresztül azt kívánják megvitatni, hogy miket kellene változtatni a Comdexen, hogy az jobban szolgálja az IT-ipar érdekeit. A MediaLive képviselője hangsúlyozta, 2005-ben mindenképp meg fogják rendezni a vásárt. Míg a szakkiállításra 1998-ban még  212 ezer ember látogatott el, a tavalyi eseményre már csak 40-50 ezren voltak kíváncsiak.

Néhány évvel ezelőtt az IBM csökkentette le drasztikusan Comdex-beli jelenlétét, s az utóbbi pár évben más gyártók, így például a HP és a Dell is egyre inkább a szintén Las Vegas-ban, ám januáronként megrendezett CES-re koncentrált.

KAPCSOLÓDÓ CIKK