Gigantikus postafiók a Hotmailen is

Számos ingyenes e-mailszolgáltató után a Microsoft is jelentősen kibővíti Hotmail nevű levelezőszolgáltatásán a felhasználók számára elérhető postafiók méretét.

A szoftvercég szerdán jelentette be, hogy az eddigi 2 megabájtosról 250 megabájtosra bővíti a Hotmail nevű ingyenes e-mailcím-szolgáltatása által a felhasználók számára biztosított elektronikus postafiók méretét. A Microsoft közlése szerint az évi 20 dolláros költséget jelentő fizetős Hotmail-használók az eddigi 10 megabájt helyett akár 2 gigabájtnyi e-mail üzenetet raktározhatnak a cég rendszerén július elejétől. A társaság ezenkívül ingyenes vírusszűrő szolgáltatást bevezetését is tervezi.

Mint ismeretes, gigantikus e-mail-tárhellyel elsőként a Google rukkolt elő idén áprilisban. A társaság jelenleg még csupán a tesztelését végzi a Gmail nevű ingyenes, webes levelezési szolgáltatásának, amely 1 gigabájtos tárhelyet biztosít majd a felhasználóknak - cserébe azoknak az üzenetek szövegéhez kapcsolódó reklámokat kell megtűrniük az oldalon. Ez utóbbi miatt a szolgáltatást már most számos kritika érte, mivel egyes szakértők szerint ezzel a Google a felhasználók magánszféráját sérti. A Google bejelentését követően később a Yahoo is bejelentette, hogy 100 megabájtosra bővíti ingyenes és 2 gigabájtosra fizetős szolgáltatásait használó ügyfeleinek postafiókjait, míg az Ask Jeeves tervei szerint hamarosan 125 megabájtnyi üzenetet tárolhatnak az ügyfelek ingyenes szolgáltatásának keretében.

KAPCSOLÓDÓ CIKK