Július 1-től a Matáv kivezeti a piacról a 15, 40 és 100 órás, államilag is támogatott internetes díjcsomagokat. Ennek ellenére a jelenlegi ügyfelek év végéig változatlan feltételek mellett használhatják előfizetésüket.

Az állami támogatás tavaly év végi eltörlése ellenére a Matáv 2004. december 31-ig fenntartja 15, 40 és 100 órás, a telefonos és internetes költségeket egyben tartalmazó díjcsomagjait azok számára, akik július 1. előtt előfizettek arra, ezt követően azonban nem értékesíti új ügyfeleknek a kedvezményes csomagokat - tájékoztatott kedden közleményben a távközlési társaság.


Támogatott dial-up díjcsomagok


Mint ismeretes, a Matáv 2002 augusztusában vezette be az államilag dotált, dial-up internetes konstrukciókat, amelyekhez tavaly tavasszal újabbakat társított: 2003. március 1-jétől nagykereskedelmi konstrukcióban is kínálta a korábban kiskereskedelmi forgalomban bevezetett 15 és 40 órás internet-díjcsomagjait, és emellett egy új, 100 órás internetcsomaggal is megjelent a piacon. A társaság tájékoztatása szerint ezek révén átlagosan mintegy 25%-kal csökkent az internetezés költsége.

A "kettő az egyben" kedvezményes internet-díjcsomagokról szóló megállapodásnak megfelelően a kormány és a szolgáltatók azonos nagyságrendű támogatással járultak hozzá a kedvezményes díjak nyújtásához. Az állami támogatás 2003. december 31-ig élt, tájékoztatása szerint a Matáv azóta saját maga finanszírozza a kedvezményes csomagok fenntartását. A cég ügyfelei június 30-ig a korábbival azonos feltételek mellett fizethettek elő a kedvezményes, 15, 40 és 100 órás dial-up internet-díjcsomagokra, a jelenlegi előfizetők számára további fél évig (2004. december 31-ig) változatlan feltételekkel biztosítja a KezdőNet, HaladóNet és IntenzívNet csomagokat.

A kedvezményes díjcsomagok további értékesítése viszont megszűnik július 1-től. A társaság szerint a KezdőNet, HaladóNet és IntenzívNet csomagok előfizetőinek év végéig elegendő idő áll rendelkezésükre új internet-díjcsomag választásához. Tekintettel arra, hogy a Matáv új nagykereskedelmi ajánlatokat dolgozott ki, az ezek alapján kialakított új ajánlatokkal már az internetszolgáltatók fogják megkeresni az ügyfeleket.

(A Matáv Rt. az [origo]-t kiadó Axelero Internet tulajdonosa.)