Nem kémkedik új lemezén a Beastie Boys

A Beastie Boys új albumát kiadó társaság cáfolja a híreket, miszerint a CD-ről a felhasználók tudta nélkül települnének programok a számítógépekre. A felhasználók a korong másolásvédelmét okolják.

Korábban internetes fórumokon és levelezőlistákon terjedt a hír, miszerint az együttes új, To the 5 Boroughs című korongját számítógépben hallgatva automatikusan települnének programok. A securityfocus.com egyik fórumának felhasználója arról számolt be, hogy a CD-ről az ő tudta nélkül kerültek alkalmazások gépére, vélekedése szerint ez a fajta viselkedés leginkább a vírusokat, vagy a szintén csendben települő kémprogramokat (spyware) jellemzi - tudósított a New Scientist. A felhasználók szerint egyébként a fentiekért a lemez másolásvédelme a felelős.

Beastie Boys: To the 5 Borough

A lemezt kiadó EMI kommentárja szerint nincsen szó ilyenekről, a gépre mindössze egy grafikus felület elemei kerülnek a CD gépbe helyezése után, melyek a start, stop és egyéb kezelőgombokat jelenítik meg. A CD jellegzetessége egyébként, hogy másolásvédelemmel van ellátva: a korong tartalma számítógépen ugyan hallgatható, ám alapesetben másolatok nem készíthetők tartalmáról, az anyaga nem grabbelhető.

A Beastie Boys weboldalán elhelyezett közleményből az is kiderül, hogy az album csak az Egyesült Királyságon és az USA-n kívül jelenik meg védelemmel ellátva. A korongokon egyébként a Macrovision nevű cég másolásvédelme van, mely a memóriában futtat egy lejátszó-alkalmazást és nem installál semmiféle programot a gépre.

KAPCSOLÓDÓ CIKK