Két év szabadságvesztésre ítéltek egy brit fiatalt, aki hackernek adva ki magát megpróbált pénzt kizsarolni a Playboy.com honlap működtetőjétől.

A 25 éves Simon Jones korábban e-mailben azzal kereste meg a Playboy.com-ot, hogy a portál szervereire feltörve megszerezte a cég teljes felhasználói adatbázisát. Ezt néhány felhasználó információinak felmutatásával próbálta meg alátámasztani, és nagy összeget kért azért, hogy az adatokat ne terjessze el az interneten, vagy ne értékesítse. A brit National Hi-Tech Crime Unit képviselője az ügy kapcsán elmondta: Jones a néhány felhasználónevet és jelszót az interneten szerezte be, de állításával ellentétben egyáltalán nem hatolt be a Playboy számítógépeire. Az ügyben nemzetközi vizsgálat indult, ezen kívül a zsarolólevél beérkezése után a Playboy.com-ot működtető társaság több ezer dollárt költött informatikai biztonsági rendszerének felülvizsgálatára.

A fiatalt amerikai és brit hatóságok korábban southamptoni otthonában fogták el, miután sikerült kideríteni személyazonosságát. Jonest hétfőn a lakóhelye szerinti bíróság zsarolásért két év szabadságvesztésre ítélte.