Tovább folytatódik a Running With Scissors Postal sorozata, mellyel méltán vehetik fel a versenyt a Rockstar agyba-főbe támadott játékaival. A hangzatos című Apocalypse Weekendben ugyan összetettebb feladatokkal is találkozunk, de a lényeg most sem változott: Ölj!

Most, hogy elkészült a Painkiller, egy újabb vetélytárssal bővült azon programok halmaza, melyek a legagresszívabb játék titulusáért torzsalkodhatnak. Mivel a Carmageddon már a múlté, maradt eddig a Grand Theft Auto sorozat, valamint a Running With Scissors munkája, a Postal. Köszönhetően annak, hogy az említett Painkiller igencsak meleg fogadtatásban részesült, a Postal csapatának bele kellett húznia, nehogy lemaradjon két vetélytársa mögött. Ennek eredményeként fogtak bele a legújabb Postal 2 kiegészítő fejlesztésébe, mely Apocalypse Weekend címen jelenik meg, talán már idén nyáron.

Az eddigi részektől megszokhattuk, hogy sok mindenre szükség volt a sikerhez, de gondolkodásra azért nem nagyon. A legújabb addon sem az észre mért sokkoló hatásával tűnik ki, de kétségtelenül már komplexebb feladatokkal is összefutunk. Az egyes küldetések már nem merülnek ki adott számú ellenség megölésében, sőt, még az a csúfság is megeshet, hogy egy misszióban a szégyen a futás, de hasznos elvét követjük. Az első küldetésben például mindjárt kipróbálhatjuk, hogy milyen a macska által kergetett egér élete. Ezt szó szerint tessék érteni, mivel egy kórházba kerülünk, a minket korábban meggyilkolni kívánó Gary Coleman likvidálása céljából, de a feladat végeztével menekülnünk kell a kórház folyosóin lődörgő mutáns cicusok elől.

Ez, mármint a mutánsok bevetése egy pozitív fejlődési irány a Postal esetében. Persze eddig is voltak zombik, mutánsok és hasonló csúfságok, de az Apocalyps Weekendben már csak egy olyan misszióval találkozhatunk, melyben embereket mészárolunk le. Ők történetesen biztonsági emberek, akik nem nézik jó szemmel, hogy egy tonna fegyverrel próbálunk meg behatolni az irodaházba. Arról lehet vitatkozni, hogy mennyire van kevésbé negatív hatással a fiatalokra a zombik és mutánsok leölése, mint az emberek gyilkolása, de maradjunk annyiban, hogy ez mégis csak előrelépés.

A kiegészítőben nekünk támadó ellenségek egyébként igencsak rágós falatnak bizonyulhatnak, ami szintén új vonás a sorozattól. Itt vannak mindjárt a zombik, akiktől először egy kínai éttermet kell megtisztítanunk. Őket csak akkor tudjuk elpusztítani, ha a fejüket vesszük célba - igaz, ez elég méretes, így könnyű dolgunk lesz. A mutáns állatok sorába tartoznak azok az elefántok, melyek valami módon leszabadultak a városban. Ha őket akarjuk leteríteni, nyugodtan elfelejthetjük a vadászpuskát, és előkaparhatjuk a hátizsákból a rakétavetőt.

Ha már a rakétavetőnél tartunk, vessünk néhány rövid pillantást arra az arzenálra, mely kissé agresszív postásunk táskájában lapul a levelek, csomagok, és a nyugdíj mellett. Az első említésre méltó fegyver a bozótvágó kés, melyet egyaránt használhatunk közelről, de akár el is hajíthatjuk. Utóbbi esetet választva hűséges bicskánk ellesi a bumerángok titkát, és visszatér a kezünkbe. Eközben persze beleakad ebbe-abba, amit a felénk szálló levágott végtagok jeleznek. Postásunk úgy tűnik, nem bízik állása biztos mivoltában, és már készül, hogy a mezőgazdaságban találjon magának megélhetést. Erre az alapján következtethetünk, hogy fegyverei között ott lapul a kasza is, mely a nagy számban támadó, de nem túl erős ellenfelek ellen hatékony. Szintén új játék a pöröly, mely igen nagyot üt, ezért jól nevelgethetjük vele a fő ellenfeleket.

Függetlenül attól, hogy az ellenségek között már kevesebb emberrel találkozunk, a játék középpontjában továbbra is az erőszak terpeszkedik. Gyakorlatilag mindegy, hogy mit, a lényeg az, hogy gyilkolnunk és mészárolnunk kell. E helyzetet tovább súlyosbítja, hogy mindezt egy hétköznapi foglalkozású karakterrel, egy hétköznapi városban tesszük, és maga a gyilkolás is mindennapos tevékenységek köré szerveződik, ami további veszélyforrást jelent. Aki rendelkezik kellő érettséggel ahhoz, hogy még véletlenül se vonjon párhuzamot egy játék és a valóság között, az próbálja ki a Postal 2 kiegészítőjét, de ők is készüljenek fel a szokásos postásos erőszakra.

Rendszerkövetelmény:

Processzor P3 600
RAM 128 Mbyte RAM
HDD 350 MB
VGA 32 MB VRAM
DirectX verzió Directx 8.1