Az Ericsson világrekordnak számító 235,6 kbit/s-os adatátviteli sebességet ért el a T-Mobile hazai leányvállalatának mobilhálózatán.

A rekord felállításához szükséges méréseket az Ericsson szakemberei a T-Mobile Magyarország mobilhálózatán végezték el, amelyen a társaság 2003 novemberbe óta működtet kereskedelmi EDGE-szolgáltatást Budapest egyes részein. Az  EDGE (Enhanced Data Rates for Global Evolution) nevű adatátviteli szabványt a jelenleg széles körben elterjedt GPRS-nél körülbelül háromszor gyorsabb - átlagosan egy ISDN-kapcsolatéval közel megegyező, 100 kbit/sec körüli - letöltést tesz lehetővé, azonban sebessége még nem éri el a harmadik generációs (3G) hálózatokét.

A világrekord felállításakor a szolgáltató hálózatán ennél több mint kétszer gyorsabb, 235,6 kbit/sec-os maximális adatátviteli sebességgel továbbítottak EDGE technológia segítségével egy fájlt egy számítógépről a másikra FTP protokollon keresztül. A kéthetes mérési sorozat folyamán az üzemeltetők átlagosan 213,5 kbit/sec-os sebességgel tudtak továbbítani nagyméretű fájlokat a mobilhálózaton.