A Deutsche Telekom egyetlen nemzetközi hálózatba foglalná világszerte működő tízezer vezeték nélküli internetelérési pontját. A globális Wi-Fi-hálózat 150 millió ügyfél számára biztosít majd egyszerű nethozzáférést.

A Deutsche Telekom (DT) rendszerépítéssel foglalkozó leányvállalata, a T-Systems bejelentette, hogy összekapcsolná világszerte saját, illetve partnerei által üzemeltetett Wi-Fi internetelérési pontokat. A megoldás révén a DT leányvállalatainak közel 150 millió ügyfele akár külföldön tartózkodva is egyszerűen, külön előfizetés nélkül kapcsolódhat a világhálóra valamilyen vezeték nélküli adatátvitelt támogató eszközről. Az internethasználat díját a Wi-Fi-hálózaton roamingoló ügyfelek otthon, a havi számlával együtt fizethetik majd ki.

A T-Systems közlése szerint kezdetben a társaság 120 partnercégének közel tízezer, hotelekben, kávézókban és más nyilvános helyeken működő hot spotjait kapcsolják majd a rendszerbe. Az elérési pontok összekapcsolását az első helyszíneken már februárban megkezdték - közölte a cég. Világszerte jelenleg körülbelül 35 ezer  vezeték nélküli internet-hozzáférést biztosító nyilvános, Wi-Fi elérési pont működik, ezek száma 2006 végére várhatóan 135 ezerre bővül majd - derül ki a Datamonitor cég tanulmányából.