Három és fél évet kell a rácsok mögött töltenie a CD-hamisítók királyának tartott brit férfinak, aki több mint egy évtizedig kereskedett illegálisan készített koncertfelvételekkel, melyek eladásából fényűző életmódot biztosíthatott magának.

A CD-hamisítók királyaként számon tartott, 33 éves Mark Purseglove ismert énekesek és zenekarok élő fellépésein fizetett beszállítói, hangmérnökök, illetve koncertlátogatók által titokban készített felvételeket, illetve  ki nem adott albumokat árusított több mint 11 éven át. A hatóságok által idén letartóztatott férfit a napokban három és fél év letöltendő szabadságvesztésre ítélte, amely további 5 évvel egészül ki, amennyiben Purseglove nem fizeti meg a rá kiszabott több mint 1,8 millió fontos büntetést a jövő év márciusáig. 

Az illegálisan beszerzett zenei anyagokat - többek közt Oasis-, Rolling Stones- és Madonna-koncerteket - Purseglove profi kivitelezésű borítóval ellátott írható CD-ken terjesztette zenei fesztiválokon, koncerthelyszíneken, boltokban, illetve az interneten keresztül. A helyi hatóságok szerint a férfi gyűjteményében a világ szinte összes ismert előadóművészétől megtalálhatók voltak felvételek.

A kereskedelmi forgalomban nem elérhető, titokban készített felvételek eladásából a brit férfi több mint tízmillió eurós bevételre tett szert, mivel minden egyes CD-t 1500 százalékos haszonnal tudott értékesíteni.A brit rendőrség Purseglove lakásán 28 ezer darab hamisított CD-t foglalt le, melyek zömén koncerteken készült felvételek voltak, másokon pedig stúdiókból eltulajdonított, meg nem jelentetett kópiák.